tiistai 11. kesäkuuta 2013

Reikin historiaa

Reikikurssista on nyt muutama viikko ja täytyy sanoa että se on täydentänyt henkistä polkuani aikalailla. Tässä reikin historiaa, josta kertoi reikiopettajamme.

Mikao Usuista, reikin kehittäjästä liikkuu monenlaisia kertomuksia, sekä suullisina että kirjallisena. Tämä on eräs kooste näistä kertomuksista.


Mikao Usui syntyi Japanissa 1865. Hänellä oli vaimo nimeltä Sadako ja kaksi lasta, poika nimeltään Fuji ja tytär Toshiko.

Usui johti perheensä yritystä, mutta liiketoiminnan vaihtelut saivat hänet miettimään elämän tarkoitusta ja mielekkyyttä. Usui aloitti pitkän, vuosia kestävän etsijän tien. Hän ryhtyi etsimään tietoa kokonaisvaltaisesta parantumisesta ja partantamisesta.

Usuii alkoi tutkia 1800 luvulla eri maissa ikivanhaa parantamista mm. Buddhan tekemiä hoitomuotoja. Hän opiskeli eri kieliä; sanskriittiä, kiinaa ja tiibvettiä löytääkseen viitteitä siitä kuinka kaikkiallista elämänenergiaa voidaan aktivoida ja ohjailla parantamiseen.

Lopulta Usui lähti pyhälle Kuraman vuorelle paastoamaan ja meditoimaan, jotta hän saavuttaisi elämän energian syvimmät salaisuudet.

Hän sai syvällisen oivalluksen tilan 21 päivän paastoamisen ja meditoimisen jälkeen ja häenelle avautui parantamisen ja energian kanavoinnin syvin oivallus. Hän sai tiedon reikin symboleista ja siitä kuinka tämä tieto siirretään energeettisesti eteenpäin.

Kokemuksen jälkeen Mikao Usui kiersi ympäri Japania opettamassa tätä uutta hoitomenetelmää, jota han kutsui reikiksi.
Vuoden 1921-luvun alussa Usui avasi ensimmäisen reikikoulun Tokiossa, myähemmin suuremman reikiklinikan Nakanossa.
Hän koulutti monia oppilaitaan reiki-opettajiksi ja nämä opettajat ja heidän seuraajansa pitävät edelleen Japanissa yllä sitä, mitä sanotaan itäiseksi reikilinjaksi.

Länsimaissa tunnetuin Usuin oppilas on meriupseeri Chujiro Hayashi, joka koulutti monia oppilaitaan opettajiksi mm. rouva Takatan.
Hawayo Takata oli se reiki-opettaja, jonka ansiosta reiki levisi länsimaihin ja tästä syystä häntä kutsuttiin suurmestariksi.

Länsimaissa tätä Hawayo Takatasta alkavaa linjaa kutsutaan yleisesti läntiseksi reikilinjaksi.

Eliunaikanaan Usui perusti reiki-yhdistyksen, jonka pääpaikka on edelleen Tokiossa.
Sensei Mikao Usui kuoli 62-vuotiaana 1926. Hän harjoitti ja opetti reikiä Japanissa elämänsä loppuun asti.
Mikao Usuille reiki oli kokonaisvaltainen itsensä kehittämisen tie. Hän on jättänyt maailmalle suuren lahjan ja hänen työnsä ansiosta reiki on olemassa.

***

Olen syvästi kiitollinen siitä, että olen saanut oppia tätä Mikao Usuin reikihoitoa. II-kurssille sitten seuraavaksi.

Rakkaudella Maia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti