tiistai 2. heinäkuuta 2013

Chakrat

Kehossamme on seitsemän päächakraa ja jokaisella niistä on oma värinsä. Chakrojen ympärillä pyörii elämämme sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä ne pyörivät kukin omaan suuntaansa alkaen juurichakrasta, joka pyörii myötäpäivään siirtyen sakraalichakraan, joka pyörii vastapäivään jne.
Jos chakra on tukossa niin elämässämme ilmenee erilaisia tuntemuksia ja sairauksia chakrasta riippuen.
Chakroja voidaan avata joko itse opiskelemalla niiden menetelmiä tai sitten käydä jossain luontaishoitolassa chakrakäsittelyssä.
Itse olen ollut chakrojen kanssa ´tekemisessä´ jo vuosia, mutta vasta nyt reikin myötä olen kiinnostunut niistä yhä enemmän ja ostinkin kirjan Kivien parantava voima (Philip Permutt) joka on todella hyvä ja selkeä kirja kivillä parantamisessa, jokainen chakra käydään kirjassa läpi hyvin yksityiskohtaisesti ja niin että meikäkin sen ymmärtää :) Chakroista kertovan tekstin olen lainannut ko. kirjasta.
Pikkuhiljaa otan kivillä parantamisen reikin kaveriksi. Itseäni hoidan kivillä päivittäin.

Lähikaupungissa on vain todella huono kivien saanti, joten hoitokivien osto täytyy suorittaa jossain kauempana. En halua tilata niitä netistä, vaan tahdon koetella kädessä kiveä ja katsella sen värejä ja TUNTEA kädessäni onko tämä juuri se oikea kivi minun hoitokivekseni.

Kävin kuvaamassa pihamaaltamme nämä kukkaset esittelemään teille chakrojen värit.

Punainen Juurichakra


Ensimmäinen chakra on juurichakra, se sijaitsee selkärangan tyvessä. Juurichakra on eräänlainen eloonjäämiskeskus, joka antaa ihmiselle voimaa ja päättäväisyyttä. Siihen liitetään myös ystävien ja perheen kaltaiset elämän tukijoukot. Ayurvedan ja hatha-joogan kaltaisissa perinteisissä järjestelmissä juurichakraa pidetään kundaliinienergian sijaintipaikkana. Tämän keskuksen kautta ihminen on yhteydessä maahan ja tämänkertaisen elämänsä maalliseen olemassaolon tasoon. Hyvin toimiva juurichakra pitää ihmisen maadoitettuna ja auttaa häntä pääsemään elämässä eteenpäin.


Oranssi Sakraalichakra


Toinen chakra sijaitsee hieman navan alapuolella. Tätä luovuuden, halujen sekä seksuaalisten tunteiden ja käyttäytymisen keskusta kutsutaan sakraalichakraksi. Sen kautta kulkeva luova elämänvoima on fyysisen olemassaolon välttämätön edellytys. Joidenkin oppien mukaan tuo voima on koko elämän perusta. Ihminen varastoi sakraalichakraansa tervettä energiaa, jonka hän voi tarvittaessaan ottaa myöhemmin käyttöönsä. (Luova elämänvoima on eri asia kuin se fyysinen energia, jota voidaan tarvittaessa vapauttaa kehon rasvakudosesta).

Keltainen solar plexus


Kolmas chakra aijaitsee solar plexuksen kohdalla kehon keskiosassa, heti rintalastan alapuolella. Se on henkilökohtaisen voiman, kunnianhimon, halujen ja tunteiden keksus. Kosketusaisti ja tunteet käsitellään solar plexuksessa. Juuri tämän vuoksi voimakkaat tunteet aistitaan usein vatsassa tai jokin asia saattaa olla ´vatsaakääntävä´ jne. Tämä fyysisesti kehon keskiosassa sijaitseva chakra on `keskittymisen piste´, jossa on mahdollista levätä ja rauhoittua.


Vihreä sydänchakra


Tämä rinnan keskikohdalle sijoittuva neljäs chakra on rakkauden ja myötätunnon keskipiste. Se hallitsee yhteyksiäsi ulkomaailmaan ja muihin ihmisiin. Rakkauden olemus on pohjimmiltaan syvän henkinen, ja siinä on kyse yhteyden kokemisesta kaiken kanssa. Ilman tuota yhteyttä emme voi jakaa sisällämme olevaa rakkautta.Ttämä energiakeskus on syvin sopukka jossa ulkomaailma kohtaa sisimmän minämme. Jokainen sisäänhengitys tuo meille pienen osan ulkomaailmasta. Vaihdamme energiaa sen kanssa keuhkojemme fyysisen kaasujen vaihtoprosessin kautta. Meille syntyy tunne yhteydestä muun maailman kanssa. Uloshengityksen myötä jaamme omaa sisäistä energiaamme meitä ympäröivän tilan ja muiden läsnä olevien ihmisten kanssa. Tämä yhteys toimii voimalähteenä, joka lähettää rakkautta energiajärjestelmämme kautta. Lopputuloksena voi olla esimerkiksi se, että analyyttinen mieli yhdistyy tuntevaan sydämeen.


Sininen kurkkuchakra


Viides chakra sijaitsee kaulan keskiosassa solisluun yläpuolella. Se on kommunikaation ja luovan ilmaisun keskus. Kommunikaatiolla ei tarkoiteta pelkästään puhumista, vaan myös fyysistä kommunikaatiota (kehon kieltä) ja henkistä yhteydenpitoa (telepatiaa). Tämän energiakeskuksen kautta me kerromme muulle maailmalle tunteistamme. Ilmaisemme itseämme yksilöinä, annamme uskomuksemme muille tiedoksi ja jaamme omaa osaamistamme.


Indigo otsachakra


Tätä kuudetta chakraa kutsutaan myös kolmanneksi silmäksi. Se sijaitsee keskellä otsaa kulmakarvojen yläpuolella. Otsachakra on intuition, tietoisuuden, henkilökohtaisen vetovoiman ja valon keskus. siinä yhdistyvät luovuus ja inspiraatio sekä henkiset kyvyt ja lahjat. Hyvin toimiva ja tasapainoinen otsachakra auttaa torjumaan kielteisiä ja itsekkäitä asenteita, voimistaa intuitiota ja lisää viisautta.


Violetti kruunuchakra


Päälaella sijaitseva seitsemäs chakra on henkisyyden, valaistumisen ja alati uusiutuvan ajattelun voimakeskus. Kruunuchakra helpottaa universaalin viisauden vastaanottamista ja yhdistää ihmisen kosmiseen tietoisuuteen kaikesta olemassaolevasta. Kaikki mahdollinen tieto on jo olemassa jossain; kyse on vain sen löytämisestä. Tasapainoinen ja hyvin toimiva kruunuchakra toimii tiedonlähteenä, joka auttaa ihmistä erottamaan totuuden kuvitelmista ja todelliset ihanteet pelkistä materialistisista pyrkimyksistä. Seitsemäs chakra tasapainottaa henkisyyden ja fyysisen maailman keskinäistä suhdetta. Sen avulla päästään eroon itseä rajoittavista käsityksistä, ylpeydestä ja turhamaisuudesta. Kun ihminen kykenee irtautumaan omista tunteistaan, hän tulee tietoiseksi omasta itsestään.

Rakkaudella Maia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti