lauantai 18. toukokuuta 2013

Ensimmäinen reikikurssipäivä

Siis aivan mieletön päivä tänään. En tiedä mistä oikein aloittaisin. No, ensinnäkin olin menossa päivää liian aikaisin reikikurssille, onneksi huomasin torstai-iltana osoitetta tarkistaessani reikikutsusta, että ehei sehän on vasta lauantaina :). Niin täpinöissäni olin, etten oikein saanut nukuttuakaan. Unet olivat nykyisen elämän ja utopiaelämän väliltä, ihan kuin olisin elänyt yöni rinnakkaistodellisuudessa.
Kun saavuin reikiopettajani luo samaan aikaan osui nuori nainen kanssani, joka oli niin virkeäsilmäinen että tulin oikein iloiseksi itsekin. Sisällä sain lämpimän halauksen ja sydämellisen tervetulotoivotuksen. Kun kerroin omasta aikeestani tulla päivää aikaisemmin kaikki räjähtivät nauramaan ihan hervottomana. Kun nääs kaksi muuta oli tullut tuntia liian aikaisin ja opella oli ollut vielä paplarit päässä :)) Olivat kuulemma tulleet sellaisella tempolla sisään (luulivat olevansa myöhässä) vielä kaiken lisäksi, että ope käski ne pitkälleen sohville rauhoittumaan siksi aikaa kun sai itsensä kuntoon hih hih.

Meitä oppilaita oli siis neljä sekä masteroppilas sekä opettaja. Tunnelma oli niin iloinen ja energiaa pursuava. Kokemuksista puhuimme keskenämme ja opettaja selvitteli reikin periaatteita. Saimme kaksi reikiviritystä ja huomenna vielä kaksi. Opettaja näytti kädestä pitäen miten hoidamme ja jokainen vuorollaan saimme olla sekä hoidettavana että hoitajana. Siinä vuorollani kun olin pitkällään hoitovuoteella niin kyllä oli lämmin ja suojattu olo, kun kaikki olivat ympärilläni. Naurua riitti kovasti ja ajatukset lensivät. Mukavan leppoisa meininki, mutta kuitenkin kunnioitusta herättävä kokemus. Opettaja selitti ja me kyselimme jos mieleen tuli kysymyksiä.

Jotenkin tuntuu että sanat eivät oikein riitä kertomaan päivän kokemusta, en osaa pukea päivää sanoiksi niin kuin sen tunsin, eli jokaisen on se itse koettava ymmärtääkseen miltä se tuntuu ja minkälaista se reikikurssi on. Saamamme opetus oli ikivanhaa alkuperäistä reikiä, japanilaisen tohtori Mikao Usuin elvyttämä perinne 1800-luvun lopulta. Reikihän ei ole sidoksissa mihinkään uskontoon, eikä se myöskään ole ristiriidassa minkään uskonkäsityksen kanssa. Reikihoidolla ei voi vahingoittaa ketään. Se auttaa jokaista elollista: ihmistä, eläintä, kasvia.

Kurssimme venähti 1,5 h pitemmäksi ja aikakäsite sai itselleni niin kuin muillekin aivan uuden ulottuvuuden, sitä ei yksinkertaisesti ollut :)
Nyt olen löylytellyt pihasaunan lauteilla ja ihmettelen vaan mitä kaikkea koin. Huomenna on uusi kurssipäivä ja sitten vähän lisää, ehkä aivonikin ovat jo järjestelleet kaiken kokemani vähän parempaan järjestykseen eikä ole niin ... en osaa sanoa mikä olo minulla on, mutta nyt oikein kauniita unia teille ja rauhaisaa sellaista.

Huomiseen rakkaudella Maia

2 kommenttia:

  1. Hei Maia, oletko jo laottanut meiliä? Jos, niin millä nimellä tai laita uudestaan ja mainitse vielä siitä, että kyse on siitä tulkinnasta, josta sitten annat palautteen :)

    VastaaPoista
  2. >Jep, uudelleen lähetin saman :)

    VastaaPoista