maanantai 25. maaliskuuta 2013

Taikavoima - Rhonda Byrne

Aamuni alkavat nykyään kiitollisuuden luettelolla ja niitähän on hämmästyttävän paljon. Kyse on Rhonda Byrnen kirjoittamasta Taikavoima-kirjasta. Tänään on 8 taikavoimapäivä ja kiitän kaikesta ruuasta minkä syön ja ajattelen kiitollisuudella kaikkia niitä, jotka mahdollistavat tämän ruuan saapumisen pöytääni saakka.
Ihmeen paljon kiitollisuuden kohteita on. Enpä ole aiemmin tullut juurikaan ajatelleeksi näin pohjamutia myöten ruokaa, joka on pöydässäni.

Eilen olikin positiivisuuden päivä, eli oli ajateltava kaikista asioista positiivisesti ja jos sitten mieli lipsui (ja lipsuihan se ja pahasti) piti ajatella heti perään - mutta, olen kiitollinen tästä......
Olen pitänyt itseäni positiivisena ihmisenä ja luullut että ajattelen hyvinkin positiivisesti asioista, mutta hui kauhistus, en ole lainkaan sitä. Päivä meni niin pipariksi harjoituksen osalta kun olla voi. Olin töissä ja kuin ihmeen kaupalla eteeni viskattiin asioita toisen perään niin että positiivisuus lensi romukoppaan. Vaikka kuinka yritin ajatella perään - mutta, olen kiitollinen tästä koska jne. - se ei onnistunut, tulin vain turhautuneeksi ja jotenkin äkäiseksi. Oloni oli hyvin raskas ja tuntui kuin happikaan ei riittäisi.
Illalla nukkumaan mennessä kävin päivääni läpi ja ajatukseeni tuli, että minua koeteltiin toden teolla enkä läpäissyt sitä. Keräsin kaikki asiat - tai no melkein kaikki - negatiivisena energiana itseeni ja oloni sen myötä oli aivan mahdottoman väsynyt ja kuin hartioilla olisi ollut raskas taakka.

On yllättävän vaikeata olla ajattelematta kielteisesti kaikista asioista ja en tiedä onko se loppujen lopuksi tarpeellistakaan, asioista voi ajatella kielteisesti, mutta kuitenkin voi pohtia positiivista lopputulosta.

No tänään on uusi päivä ja harjoittelen kielteisyydestä pois oppimista, Ihmeen helposti mieleen tulee kielteinen ajattelutapa, tulee ajateltua sitä pahinta asioista joita eteen tulee. Johtuneeko siitä, että on ollut niin monesti taisteltava omasta puolestaan ja oltava puolustuskannalla. On toki tilanteita, joissa positiivisuus on pulpahtanut pintaan heti niin että on ihan ihmeissään ja riisuu sitten oman suojavarustuksensa ja taistelutahtonsa laannuttaen. Opeteltavaa on paljon ja innolla avaan Taikavoima-kirjan kunkin päivän harjoituksiin.

Positiivista päivää teille - rakkaudella Maia.

7 kommenttia:

 1. Itselläni on myös tuo Taikavoima kirja ja on ollut ihmeellistä seurata tehtävistä koituvia positiivisia seurauksia. Mutta kuten sanoit, ei ole niin helppoa pysyä koko ajan positiivisena kun päivän aikaan eteen heitellään haasteita :) Adonain sivuilla oli taas eilen hyvä kirjoitus koskien tässä omassa sisäisessä rauhassa pysymisestä ja siinä kehotettiin päivän aikana juttelemaan vain korkeimman itsen kanssa, näin välttäisi ne muiden ihmisten ja tilanteiden aiheuttamat turhaumat. Enkä usko, että siinä tarkoitettiin ettei muiden ihmisten kanssa tulisi enää ollenkaan jutella vaan sitä että haastavassa tilanteessa puhuisi sisällään itselleen asiasta sen sijaan, että toisi turhautumista ryhmässä tai jollekin toiselle esiin. Työpaikoilla varsinkin tällaista ryhmässä märehtiminen ja naljailu on yleistä. Itse koitan tänään kokeilla miten päivä sujuu, ottamalla etäisyyttä asioihin tietoisesti :) Kivaa aurinkoisen päivän jatkoa! Otetaan vastaan kaikki uusi aurinko energian mikä vain keretään :)

  VastaaPoista
 2. Sinulta minä tämän kirjanvinkin nappasinkin. Hauskaa ja mielenkiintoista tehdä tehtäviä. Kyllä se vaatii sitä itsekuria paljon ettei lähde tilanteisiin mukaan. Meillä työpaikalla on kyllä hyvä henki, ettei keskenään tule kähinää,mutta ne muut ....:) On otettava uudelleen sen päivän myttyyn mennyt tehtävä käsittelyyn, sovellan sitä tänään.
  Täytyypä käydä lukemassa Adonain blogia. Nyt lähden töihin. Aurinkoa päivääsi.

  VastaaPoista
 3. Hei, kiva löytää tämä blogi. Maintisit tuossa, että kielteisyys väsyttää -niin tekee. Olen yrittänyt päästä pois kielteisyydestä ja vähän siinä onnistunut. Ollaan positiivisia, onnistunut siinä paljon. Energiaa riittää ja hyviä asoita tulee elämään ihan roppakaupalla. Olen iloinnut, että tällainen kirja löytyi. Ihanaa, että tämän kirjan käyttäjiä on paljon. Jatketaan positiivisuutta se kannattaa ja jos repsahdetaan jatketaan silti kun voimat ovat palanneet. Hyvä luo hyvää, olen sen itse todennut. :),:) ja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että löysit tiesi tänne, anteeksi että vastaus viipyi näin myöhään, mutta jotenkin se on vain jäänyt minulta näkemättä. Kyllä positiivisuus luo energiaa ja tuo roppakaupalla hyvää elämäämme todellakin, toki joskus on niitä päiviä, ettei millään pääse positiiviselle tasolle, mutta silloin meissä työstetään jotain asiaa mitä pitäisi tarkastella lähemmin, ehkä se on meille tärkeää ja opettavaista. Jos puotaan hevosen selästä niin eiku uudestaan vaan selkään ja menoksi, niin se elämä vie eteenpäin.

   Poista
 4. Hei, juuri tilasin itselleni tämän kirjan :) Pääsen jo siis loppuviikosta aloittamaan harjoituksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja on innostava ja jotenkin itselle ainakin oli seikkailua, oikein innoissani odotin uutta tehtävää kuin pieni lapsi - ikään kuin olisin saanut värityskirjan, jota sain luoda upeilla uusilla väreillä.

   Poista
 5. Mihin ihmiset kadonneet täältä!
  Olen lukenut kaikki 3 kirjaa ja olen VARMA että tämä on TOTTA!
  Mutta vaikeaa toteuttaa, vaikka olen saanut paljon HYVÄÄpalautetta JO.
  Eilinen oli tosi hyvä päivä ja nyt aloitin kiittämällä siitä ja etenen kiittämällä jo tulevia tehtäviäni.
  Toiveikkaana siis uuteen päivään!
  Taikavoiman tempo, päivässä eteenpäin, ei sopinut minulle, hitaalle hämäläiselle, joten otin käytäntöön luku kerrallaan ja niin monta päivää siihen kun tarvitsen!
  Nyt alkaa KIETEISYYDESTÄ EROON TAIKAVOIMALLA
  Hyvää alkavaa päivää Sinulle!
  Sini

  VastaaPoista